Den gyldne bønne

Kaffehuset Den Gyldne Bønne

Den Gyldne Bønne as er en familiebedrift og vi er stolte av å tilby nybrente spesialiteter fra hele verden. Vi retter oss først og fremst mot bedrifter, men via forhandlere og nettbutikk leverer vi også kaffe til privatpersoner over hele landet. 

Du blir det du drikker sier vi og i tillegg til fantastisk kaffe, leverer vi også komplette, driftssikre kaffe og vannløsninger tilpasset både små og store bedrifter.  

Vi importerer all rå kaffe selv og tilbyr både lyse og mørke typer, single estates og blandinger.

I 2023 reduserte vi emballasjen til et minimum og gikk samtidig over fra transport på vei til bane. Det siste har redusert våre transport utslipp med 70% 

Litt historie: Den 1. april 1996 åpnet kaffebaren "Den Gyldne Bønne" dørene for første gang på Grünerløkka i Oslo. I nærmere seks år ble det servert og solgt kaffe og te til både lokalbefolkning og turister og på det meste gikk 15.000 kopper kaffe over disken hver måned. Dessverre lot det seg ikke gjøre å forlenge leieavtalen og i 2001 ble vi tvunget til å lukke dørene for siste gang og tenke nytt.

Med en knall rød Petroncini 7,5 kilos kaffebrenner fra Italia og en pall med grønn kaffe, satte vi i gang med å brenne kaffe og espresso til kaffebarer og serveringsteder. Etter kort tid ble både maskin og lokale for smått og i dag holder vi til i store, lyse  lokaler på Vøyenenga i Bærum. Vi er fem ansatte, har to brennere og en helautomatisk pakkemaskin og vi leverer kaffe og kaffeløsninger til privatpersoner, bedrifter og serveringssteder over hele landet. 

God kaffe er ikke en luksus, det er en selvfølge!

– Jørgen Lindvik,

For å endre tekststørrelsen, hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac) og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.