KENYA - Gitare ABKooperativ: Kimaratia Farmers Co-Operative SocietyEier: 750 medlemmerRegion: Kiambu CountySted: GatunduHøyde: 1500 mohBønner: Ruiru 11, SL 28, SL 34, K7, BatianProsess: Vasket og soltørket på afrikanske sengerKimaratia Farmers Co-Operative Society representerer rundt 2200 kaffebønder og Gitare er navnet på en av kooperativets tre kaffemøller. Alle kaffe plukkes for hånd og kooperativets medlemmer får kun betalt for de bærene som er fullmodne og som dermed innfrir kvalitetskravene. Etter innlevering vaskes bærene og alt fruktkjøtt fjernes før bønnene legges i vanntanker for fermentering i opp til 48 timer. Deretter flyttes de over på afrikanske senger for tørking og senere gradering.Et stort fokus på kvalitet har bidratt til at å gjøre kaffe til et attraktivt levebrød i en tid der Nairobis bygrense utvides og stadig flere gir opp landbruket. Kenyansk kaffe graderes etter størrelse - enten som AA eller AB. Dette sier noe om nettopp størrelsen, ikkje nødvendigvis kvaliteten. Når alt klaffer er Kenyansk kaffe noe av det beste man kan få i koppen. På sitt beste har den en sitrusaktig syrlighet og solbæraktig sødme og den oppleves lett og grasiøst som ingen andre.
For å endre tekststørrelsen, hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac) og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.